Druk tv-seizoen voor Peter van der Vorst

Foto: RTL

Het wordt een behoorlijk druk tv-seizoen voor Peter van der Vorst. Dat heeft hij zelf laten weten op 100%NL. Naast zijn presentatiewerk, is Van der Vorst ook druk als tv-producent. “Het is best veel. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het nieuwe programma SlimmerIQen. Dat wordt een strijd tussen jonge hoogbegaafden van een jaar of 10, 11 en volwassen hoogbegaafden met een IQ van 130+. Die volgen we ook thuis. Uiteindelijk kiezen we dan de SlimmerIQ van 2014“, legt hij uit.

Verder maakt hij een soap over de beruchte Schilderswijk. “Daar zijn we al vijf maanden dagelijks aanwezig met camera’s. We waren daar al mee bezig, voordat alle ellende losbarstte. We zitten er nog steeds middenin.”

De buurt werkt van harte mee aan het programma, meent hij. “Omdat we laten zien hoe het echt is. Er zijn allerlei vooroordelen over de Schilderswijk en die worden in het programma ook ontkracht. Het is gebaseerd op een Engels format.”

Dan is er nog My Last Summer. “Een Engels format dat wij voor RTL 4 gaan maken. Het gaat over mensen die nog maar een jaar te leven hebben. Eens in de zo veel tijd komen ze samen in een huis en het programma gaat over het contact tussen deze lotgenoten.”

Ook zit er een serie over de totstandkoming van de musical Billy Elliot aan te komen. “En ik vergeet Verslaafd. Het is inmiddels zo veel, dat ik dingen vergeet. Op 28 oktober begint een nieuwe serie.”

We ronden nu het tweede seizoen af. Dit keer hebben we mensen een jaar gevolgd. Vorig jaar was het een half jaar.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen