‘RTL 4-serie Nieuwe Buren is verslavend’

De nieuwe RTL 4-serie Nieuwe Buren is net zo verslavend als dramaseries van Amerikaanse zenders als HBO en Netflix. Dat vertelt hoofdrolspeler Thijs Römer op Nu.nl. Het verslavingsgehalte is hoog, meent hij. “Dat komt doordat Nieuwe Buren een vervolgverhaal is. Dit verhaal begint bij minuut één en eindigt bij minuut vierhonderd en dan ziet de wereld er totaal anders uit. Bovendien hebben we elke aflevering erg ons best gedaan om een keiharde cliffhanger te maken“, zo vertelt de acteur.

Zelf is Römer verslaafd aan series als House of Cards en The Killing. “Natuurlijk zou ik ook graag zoiets maken, maar zover zijn wij nog niet in Nederland, al zijn de Amerikaanse budgetten natuurlijk wel vele malen hoger.

Volgens hem heeft Nieuwe Buren een ‘onvoorspelbaar en een beetje atypisch verhaal’. “Bovendien is de serie niet onder één noemer te vangen. Thriller komt in de buurt, maar dekt eigenlijk de lading niet en dat vind ik te gek.

Nieuwe Buren volgt de personages Eva en Peter (Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans) en Rebecca en Steef (Katja Römer-Schuurman en Thijs Römer). Beide echtparen zijn op zoek naar geluk, maar zien hun leven veranderen in een ware nachtmerrie.

De serie begint om 21.00 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen