Ruim 600.000 kijkers voor dramaserie Bluf

De nieuwe dramaserie Bluf is donderdag na kijkcijferhit Expeditie Robinson van start gegaan met 638.000 kijkers op RTL 5. Daarmee zette de serie 11,1 procent marktaandeel en een zeventiende plaats in de kijkcijfer top 25 neer. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Bluf was direct te zien na Expeditie Robinson, dat 1,3 miljoen kijkers het op een na meest bekeken programma op prime time was. De dramaserie hield iets minder dan de helft van dat kijkerspubliek vast.

Bluf draait om de goede vrienden Philip, Mark, Tjé en Hein wiens leven volledig verandert als Philip (Achmed Akkabi) een uitzonderlijk pokertalent blijkt te zijn en een grote som geld wint.

RTL 5 is tevreden met de kijkcijfers. “In de core doelgroep (20-34) behaalde de nieuwe dramaserie van RTL 5 18,4  procent zenderaandeel en ook in de brede doelgroep (20-49) werd een mooi aandeel van 16,3 procent behaald.

Over Expeditie Robinson is hert tv-station nog enthousiast. “Met 1,3 miljoen kijkers was het de beste start ooit voor het survivalprogramma. Ook in de brede doelgroep 20-49 jaar werd voor de start een record behaald met 26,8 procent zenderaandeel.”

In de core doelgroep van RTL 5 (20-34) scoorde de realityshow met 28,2 procent het hoogste aandeel sinds 2010.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen