Pauw-redacteur: ‘RTL Late Night te veel geklessebes’

Peter Kee, de parlementair redacteur van eerst Pauw & Witteman en nu Pauw, vindt concurrent RTL Late Night te veel over ditjes en datjes gaan. Dat vertelt hij in een interview met VARAgids. Kee is geen groot fan van de Humberto Tan-show. “Ik vind het heel knap hoe ze het bij RTL Late Night hebben aangepakt. Ik kijk welke gasten ze hebben, maar na een kwartier heb ik ’t meestal gezien. Ik vind het iets te veel geklessebes. Maar ik snap wel dat veel mensen dat relaxed vinden“, zegt hij.

Pauw moet ook iets meer ‘relaxed’ worden dan Pauw & Witteman. “We gaan het qua opzet iets anders aanpakken dan Pauw & Witteman. Nieuws en politiek blijven belangrijk, maar het wordt wat dynamischer, met meer muziek ook.

Overigens kijkt Kee wél graag naar het nieuws van RTL. “Het RTL Nieuws is net zo goed als het Journaal. Ze hebben vaak interessant en eigen nieuws.

Kee heeft toch een kanttekening. “Bij het ontbijtnieuws van RTL hebben ze soms een lullig toontje, dat komt dan vooral door Jan de Hoop die je namens de hele redactie een fijne dag wenst. Ze lijken het zelf net niet serieus genoeg te nemen.”

De nieuwe talkshow van Jeroen Pauw begint om 23.00 uur op NPO 1.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen