‘Pauw veel optimistischer dan Pauw & Witteman’

Foto: Fred de GrootJeroen Pauw stelt dat zijn talkshow Pauw een stuk optimistischer wordt dan zijn vorige programma Pauw & Witteman. Dat vertelt de VARA-ster in de Volkskrant. Vanavond introduceert Pauw zijn talkshow aan tv-kijkend Nederland, recht tegenover tv-hit RTL Late Night. De studio lijkt op een ‘hotellobby in Havana’, vertelt de talkshowhost. “Het moest intiemer worden, warmer, optimistischer. Optimistischer, dat gaat over mij – ik ben een stuk optimistischer dan Paul Witteman.” 

Het zit in zijn aard, aldus Pauw. “Als er een economische crisis is, denk ik: komt wel weer goed. Paul denkt: het zal toch niet dat ik straks naar de Voedselbank moet? Ik ben niet zorgelijk van natuur.”

De kijker gaat straks met een goed gevoel naar bed. “Als je maandag om elf uur de televisie aanzet, moet je niet het gevoel krijgen dat je in 50 minuten wordt bijgepraat over alleen maar ellende.”

Als ik de SP hoor praten over afbraakbeleid, denk ik: we staan in de top-10 van elk lijstje in de wereld; onderwijs, gezondheidszorg, levensverwachting. Die relativering wil ik terugzien in het nieuwe programma.”

Het draait om het nieuws, natuurlijk. Maar daarnaast mag het ook best een beetje léúk zijn.

Pauw begint om 23.00 uur op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen