Albert Verlinde: ‘Drive mist bij Shownieuws’

Albert Verlinde vindt dat concurrent Shownieuws te weinig urgentie uitstraalt. Dat vertelt de presentator van RTL Boulevard in een interview met Veronica Magazine. Verlinde is kritisch over het SBS 6-programma. “Oei, gevaarlijk om daarover iets te zeggen. Op zich is het leuk om te zien. Maar de eagerness om dingen te brengen, die voor RTL Boulevard zo belangrijk is, mis ik een beetje bij Shownieuws. Ze doen dezelfde onderwerpen, de setting is hetzelfde, maar ik mis de drive.” 

Shownieuws is het bewijs dat zijn vak echt een ambacht is, vindt Verlinde. “Praten over entertainment is een moeilijk vak, want je moet de juiste mix vinden tussen relativeren en het belangrijk maken.”

Verlinde is er bedreven in. “Het is praten zoals je in een café zou zitten praten: ‘Wat ik nóu heb gehoord!’ Doe dat met overgave, neem er de tijd voor, wees eager om het te vertellen. Je mag nooit denken: ach, als ik het niet vertel, maakt het óók niet zo veel uit.”

Ook belangrijk: een brede ontwikkeling, aldus de tv-ster. “Luister naar alle popzenders, maar ook naar Radio 1, kijk veel naar RTL Z, lees de kranten. Je moet álles consumeren om een totaalzicht te houden. Het zit in mijn genen, in mijn vezels, wat je moet doen voor RTL Boulevard.”

Het klinkt eenvoudig, maar je doet het in een studio voor een miljoenenpubliek, avond aan avond. Er zijn dagen dat ik me afvraag waar ik het vandaan moet halen.”

Maar als de tune begint, dan ben ik een soort Pavlov-hond die aanslaat: het gáát. Ik denk dat er maar drie shows per jaar zijn dat ik de energie niet heb.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen