Amara Onwuka werd afgewezen door NOS

Amara Onwuka, bekend als de langste weervrouw van RTL, is in het verleden afgewezen door de NOS. Dat vertelt de weervrouw in Het Parool. De NOS was Onwuka’s eerste keuze, maar ze is erg blij met RTL. “Ik had eerst gesolliciteerd bij de NOS, maar zij kozen voor Peter Kuipers Munneke. Gelukkig kwam RTL meteen om de hoek kijken, dus toen kon ik alsnog aan de slag. Wat ik leuk vind bij RTL is dat het weer een persoonlijke touch heeft. Bij de NOS is het een stuk zakelijker“, zegt ze. 

Dat is bij RTL anders, vindt ze. “Bij RTL is ruimte voor de beleving – we gebruiken bijvoorbeeld foto’s van de kijkers. Die interactie is erg leuk, want het weer ís ook beleving.

Inmiddels is Onwuka hard op weg een bekende Nederlander te worden. “Ik deed al lokale televisie en ik heb een jaartje Goedemorgen Nederland gedaan, dus sommigen kenden me al. Maar nu gaat het wel hard ineens, dat klopt.”

Bij de bakker roepen ze: ‘Wat voor weer wordt het?’ Of ze zeggen: ‘Ook al is het slecht weer, jij bent het zonnetje.’ En sommigen zeggen: ‘Hee hoi!’ Dan zie je ze denken: waar ken ik haar ook alweer van?”

Het leukste zijn de stellen waarvan de man dan zegt: ‘Hee, dat is toch die vrouw van het weer?’ En dat je dan meteen die vrouw hoort van: ‘Ssssssjt!’

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen