Henny Huisman: ‘RTL had ongelijk’

Henny Huisman verloor niet het vertrouwen in zichzelf toen RTL 4 hem en zijn Soundmixshow van de buis haalden. Dat vertelt hij dit weekend in De Telegraaf. Het gaf Huisman niet het gevoel dat hij zijn magie kwijt was. “Nee. Helemaal niet. Ik dacht: zíj zijn het kwijt. RTL geloofde kennelijk dat mijn programma’s niet meer werkten. Maar ze hadden ongelijk. Die ’afzeik-tv’ die toen kwam, maar waaraan ik een regelrechte hekel had, is toch ook alweer een tijdje helemaal voorbij’?”

Nu is de televisie weer positief, constateert Huisman. “Dat alles heeft plaatsgemaakt voor zeg maar spin-offs van de Surpriseshow die ik vanaf 1988 in Nederland naar Engels format ging maken.”

Alles lijkt nu op zijn vroegere show, aldus Huisman. “All l you need is love, Geer & Goor: Waarheen, Waarvoor, Down met Johnny. Stuk voor stuk geweldige programma’s, die allemaal te maken hebben met het verrassen van mensen. Precies zoals de Surpriseshow dus!

Om over talentenjachten, zoals de Soundmixshow die ik bedacht, nog maar te zwijgen. ’Het was klaar met de talentenjachten’, zeiden ze. Klaar met de talentenjachten? Het stikt van de talentenjachten! Ze zaten ernaast, kan ik nu zeggen.”

Het klinkt heel naar, maar ik had inderdaad gelijk. Wat ik maakte was goed en tijdloos.

Huisman is sinds zaterdag wekelijks te zien met Surprise Surprise op SBS 6. Er keken een miljoen mensen naar de eerste aflevering.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen