Do: ‘SBS 6-flops lagen niet aan mij’

Do voelt zich er niet onzeker over dat haar presentatiecarrière bij SBS 6 tot nu toe niet echt succesvol is. Dat vertelt ze in de Volkskrant. Do, die morgen begint met Surprise Surprise, had weinig succes met The Next Pop Talent of Van Je Vrienden Moet Je Hebben. “Dat beide voortijdig zijn beëindigd, zie ik niet als mijn verantwoordelijkheid. SBS6 zat destijds in zwaar weer, je kreeg niet eens het voordeel van de twijfel. Als ik mijn werk slecht had gedaan, was ik niet teruggevraagd“, zegt ze.

Haar eerste project bij SBS 6 was de hypnoseshow Van Je Vrienden Moet Je Hebben. “Het was misschien te gecompliceerd. Maar het was voor mij de eerste keer dat ik mocht presenteren. Een prachtige kans.

Toch vond ze The Next Pop Talent spannender. “Daar zat een liveshow bij. Dat is erop of eronder. Ik kon daar als presentator mijn ervaring als zangeres gebruiken. Je voelt de spanningsboog in de zaal, je merkt wanneer de boel dreigt in te zakken.

Na het grote succes van Heaven heeft ze ook haar zangcarrière niet op een hoog pijl kunnen houden. “Ondanks mijn ambities ben ik daarna nooit meer in de buurt geweest van dat succes. De verklaring? Een verkeerde keuze.”

Na Heaven kon ze bij drie platenmaatschappijen contracten afsluiten voor wereldwijde exposure. “In Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ik koos voor Nederland. Ik dacht: het is eerder gelukt vanuit Europa, waarom zou dat niet nog een keer kunnen?”

De budgetten bleken te klein om de allerbeste productie te maken“, besluit ze.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen