’The Voice of Holland móet vernieuwen’

The Voice of Holland, één van de meest bekeken programma’s van de Nederlandse televisie, keert vanavond terug voor een nieuw seizoen op RTL 4. Hier en daar zijn wat vernieuwingen doorgevoerd. Dat vertelt coach Marco Borsato in dagblad Spits. Vernieuwing móet, zegt hij. “Stilstand is achteruitgang. Dat is met auto’s zo, dat is met alles zo. Soms komen die veranderingen vanuit ons, de coaches, want over alles kan gepraat worden. Zo is het programma ook ontstaan“, zegt hij.

Het was immers een idee van VanVelzen om die stoelen te laten draaien, benadrukt Borsato. “De nieuwe vernieuwingen gaan wij in Nederland nu als eerste doorvoeren. Ik vind het als pioniers van dit programma ook onze artistieke plicht om nieuwe dingen te vinden.”

Eén van de veranderingen is dat als een kandidaat de stoelen niet weet omgedraaid, ze direct van het podium moet. De coaches draaien zich niet langer om om de kandidaat te zien. “Het lijkt knetterhard, maar voor de kandidaat is het uiteindelijk makkelijker.

Want wat er voorheen gebeurde was dat afgewezen mensen dan nog vier keer hoorden wat wij er niet goed aan vonden en uiteindelijk een nog slechter gevoel aan hun optreden overhielden.

De nieuwe The Voice start om 20.30 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen