Sanoma-baas wordt nu ook SBS-baas

Peter de Mönnink, de CEO van Sanoma Media Netherlands, gaat zijn baan voor een nader te bepalen periode combineren met de rol van algemeen directeur van SBS Broadcasting. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten. Talpa Media, samen met Sanoma eigenaar van SBS, is tevreden met de aanstelling, zegt eigenaar John de Mol. “Peter heeft de brug geslagen tussen Sanoma en Talpa en ik verheug me enorm op de samenwerking met hem“, aldus de mediatycoon.

De Mol is blij dat de samenwerking weer goed is. “Al geruime tijd is de samenwerking tussen Sanoma en Talpa geïntensiveerd. Ik ben blij met de komst van Peter de Mönnink, want hij is iemand die het Nederlandse medialandschap en de Nederlandse cultuur kent en dat laatste is wellicht nog belangrijker dan het eerste.”

Over de wisseling van de wacht zegt Harri-Pekka Kaukonen, president van Sanoma: “We zijn Hans Edin dankbaar voor zijn belangrijke bijdrage aan SBS Broadcasting. Hij heeft voor stabiliteit gezorgd en gewerkt aan een fundament. Het groeipad van SBS kan vanaf die basis vertrekken.”

De ‘dubbelrol’ van Peter de Mönnink zal zonder twijfel bijdragen aan een intensievere samenwerking tussen SBS, Talpa en Sanoma. Dit zal leiden tot nog betere, snellere en slimmere cross-mediale oplossingen voor onze klanten.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen