Jan Smit nieuwe presentator Televizier-Ring Gala

Foto: TROSJan Smit gaat dit jaar het Gouden Televizier-Ring Gala presenteren. De live-uitzending is dit jaar niet op een vrijdag, maar op donderdag 16 oktober. Dat heeft de organisatie laten weten in een persbericht. Smit, die de stemsite van het prijzenfestijn vanavond opende in RTL Boulevard, was bijzonder verguld toen hij werd gevraagd om de naar SBS 6 vertrokken Kim-Lian van der Meij op te volgen. “Ik zakte zowat door m’n hoeven, nooit gedacht dat ik dit zou mogen doen”, aldus de zanger.

Opvallend aan deze Verkiezing is dat het Nederlandse publiek voor het eerst invloed heeft uitgeoefend op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring. Voorheen selecteerde de redactie van tv-gids Televizier zelf alle 100 programma’s op de lijst.

Dit jaar zijn vijftien titels, waaronder Penoza, Roy Donders: stylist van het Zuiden en Boer zoekt vrouw, automatisch op de selectielijst geplaatst, omdat ze in de top-3 waren geëindigd in vijf Televizier-verkiezingen.

De overige 85 titels zijn alsnog geselecteerd door de redactie van Televizier. Stemmen kan vanaf nu via de website van Televizier.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen