Nieuwe RTL 4-show Thuis voor de Buis van start

Kijken hoe anderen tv-kijken: dat is het recept van de nieuwe RTL 4-show Thuis voor de Buis, die vanavond zijn première beleeft. De uitzending begint om half tien, direct na de Robert ten Brink-show Love is in the Air. Dat heeft het tv-station laten weten. Thuis voor de Buis is een lokale versie van de Britse tv-hit Gogglebox. Daar is het een doorslaand succes. Het trekt primetime op vrijdagavond miljoenen kijkers, wint alle belangrijke tv-prijzen en Twitter slaat elke week op tilt.”

Inmiddels loopt in Engelnad al een derde seizoen. “En de rest van de wereld volgt, zo zijn ze in de VS al aan hun tweede seizoen begonnen.”

In aanloop naar de eerste uitzending, liet RTL een tv-onderzoekje uitvoeren. Daaruit blijkt dat jongeren tijdens tv-kijken bijna twee keer zo veel praten als ouderen.

Verder wordt de kleding van de desbetreffende persoon op tv met stip op één besproken. Vrouwen nemen hierbij het voortouw met maar liefst 68 procent versus 47 procent mannen.

“Het genre waar het meest over word gesproken tijden het kijken, is een talentenshow als TVOH (23 procent) en het minst bij films (7 procent) en drama (7procent)”, besluit RTL.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen