Politiek bekritiseert NPO-baas Henk Hagoort

Foto: NPOHenk Hagoort, de baas van de Publieke Omroep (NPO), heeft de woede op de hals gehaald van politici in Den Haag. Dat schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina. Minister Ronald Plasterk wil dat bestuurders die betaald worden van belastinggeld vanaf 2015 maximaal 170.000 euro mogen verdienen, tegenover 230.000 euro nu. Hagoort wil best meedoen, maar dan moeten zij wel net als politici recht krijgen op wachtgeld, óf politici moeten die regeling opgeven, vindt de tv-baas.

VVD-Kamerlid Elias vindt het onzin. “Een erg doorzichtige manier om onder een salarisverlaging uit proberen te komen. Het is appels met peren vergelijken wat Hagoort doet. Een politicus heeft een vele malen grotere kans om zijn baan te verliezen dan een bestuurder van de publieke omroep.

Volgens PvdA-Kamerlid Kerstens zijn protesterende publieke bestuurders ‘het contact met de gewone wereld een beetje kwijt’ en CDA’er Heerma zegt: “Terwijl de discussie over de hoogte van salarissen in de publieke sector al jaren speelt moet je maar het lef hebben om zo’n eis op tafel te leggen.

SP’er Van Dijk noemt het zelfs ‘te zot voor woorden’. “Dat de concurrentiepositie wordt verzwakt is helemaal een gotspe. Het geld van de publieke omroep is bestemd voor programma’s, niet voor de zakken van bestuurders of dure wachtgeldregelingen.

Hagoort blijft bij zijn standpunt. “Als je het salaris van bestuurders in de publieke sector gelijk wilt stellen aan dat van ministers, dan moeten ook de secundaire arbeidsvoorwaarden hetzelfde zijn.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen