‘Evert Santegoeds is schaamteloze rat’

Evert Santegoeds is een schaamteloze rat. Dat schrijft journalist en presentator Leon Verdonschot deze week in een column in Nieuwe Revu. Verdonschot las vol afgrijzen het interview dat Santegoeds recent gaf aan de Volkskrant, waarin hij onder meer sprak over de rel rond Albert Verlinde. “Het ging, zoals eigenlijk altijd bij jou, over je moraal. Grofweg samen­ gevat: die heb je niet. Mijn conclusie toen ik het interview uit had: liever geen moraal, dan een valse“, schrijft hij.

‘Nou mensen, de feestdagen vielen vroeg dit jaar, hoor’, zei Santegoeds over de Verlinde-rel. “Dat zinnetje alleen al. Dat valse (ja, ik weet dat dit een woord is dat hetero’s te pas en te onpas voor homo’s gebruiken, maar ik ken dan ook geen hetero die zo’n zin zou inleiden met ‘Nou mensen’), het sardonische, het leedvermaak.”

De mensen die Santegoeds complimenteerden over zijn berichtgeving over Verlinde, hebben Verlinde allemaal bemoedigende sms’jes gestuurd, denkt Santegoeds, zo gaf hij aan in het interview.

Dat Santegoeds graag eens met Verlinde hun telefoons naast elkaar zou willen leggen, vindt Verdonschot. “Ik zag het voor me als een filmbeeld“, schrijft hij. “En minstens een van die mannen grijnzend, om zijn grote gelijk: een wereld vol opportunisten.

En dat is de wereld waar Santegoeds zich in bevindt, besluit Verdonschot.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen