Jeroen Pauw: ‘Ik ben niet bezig met Tan’

Foto: Fred de Groot

Jeroen Pauw houdt zich niet bezig met concurrent Humberto Tan. Dat heeft de VARA-presentator laten weten aan RTL Boulevard. Pauw gaat het dit seizoen met zijn solotalkshow Pauw opnemen tegen RTL Late Night. “Ik ben niet bezig met Tan. Ik wil het vooral zelf goed doen. Groot verschil met Pauw & Witteman is dat ik het nu alleen doe. Mijn ambitie: het gesprek van de dag moet weer aan deze tafel plaatsvinden. En soms zal ik dat verliezen en dan weer winnen“, aldus de talkshowhost.

Pauw zal wel verschillen van Pauw & Witteman. “Hoe succesvol onze samenwerking ook was: we zijn allebei verschillende mensen. Ik vind moeilijk te zeggen het wordt nu frivoler, scherper en leuker omdat ik dan suggereer dat Paul dat niet is.”

Uiteindelijk moet Pauw vooral iets intiemer worden. “Ik hoop dat we een afwisseling kunnen vinden in het programma. Dat je het nieuws van de dag hebt, dat scherp brengt, maar dat er iets meer ontspanning en optimisme in zit.

Qua decor heb ik daarom heel erg gezocht naar warmte en intimiteit. De tafel is een stuk kleiner, de muzikanten staan dicht bij mij. Bij Pauw & Witteman was dat afstandelijker.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen