Meer winst voor RTL Nederland

Foto: Kastermans Fotografie

RTL Nederland heeft in de eerste helft van 2014 een omzet van 224 miljoen en een winst van 44 miljoen euro behaald. De winst is met maar liefst 16 procent gegroeid ten opzichte van het eerste halfjaar van 2014. Dat heeft RTL vandaag laten weten. RTL-baas Bert Habets is buitengewoon tevreden met het resultaat. “Het macro-economische herstel in het eerste half jaar van 2014 vertaalt zich in een belangrijke groei van onze inkomsten uit televisie en onze digitale activiteiten.

Habets is trots op het succes van RTL .”De strategie om een gebalanceerde mix aan te bieden van bestaand, nieuw en vernieuwd programma-aanbod blijft succesvol en zorgt voor behoud van ons marktleiderschap. Op digitaal vlak constateren we een explosieve groei.”

Zowel het aantal bezoekers online als het aantal videoviews is met 25 procent toegenomen. “Ons aanbod is steeds breder en beter toegankelijk voor de consument. De cross overs met Videoland met RTL-hits als ‘Divorce’ en sterk groeiende catalogus aan Nederlandse filminvesteringen werpen zijn vruchten af.”

RTL bestaat dit jaar 25 jaar. “Een mijlpaal. Zeker als je bedenkt dat de grondleggers van toen heel wat hebben moeten overwinnen om überhaupt te mogen uitzenden. Vandaag is RTL niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving.”

We zijn van een enkele zender met lef uitgegroeid tot een breed mediabedrijf dat de consument 24/7 amuseert en informeert. Om ook de komende 25 jaar succesvol te blijven, moeten we blijven pionieren en grenzen verleggen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen