Robbie (22) jongste presentator Jeugdjournaal ooit

Foto: SBSHet NOS Jeugdjournaal heeft er een nieuwe presentator bij. Robbie Kammeijer (22) volgt per 1 september aanstaande presentatrice Roos Moggré op, die aan de slag gaat bij omroep WNL. Dat heeft de NOS vandaag laten weten. Kammeijer is de jongste presentator van de rubriek ooit. “Ik ben erg blij en trots dat ik één van de gezichten van het Jeugdjournaal word en ik vind het een grote eer om samen met mijn collega’s kinderen het nieuws van de dag te brengen.”

Al twee jaar werkt Kammeijer op de redactie van het Jeugdjournaal. “Op een begrijpelijke manier het nieuws aan deze eerlijke en kritische doelgroep vertellen is prachtig werk. Ik heb veel zin om als presentator bij het Jeugdjournaal aan de slag te gaan“, reageert hij.

Ronald Bartlema, chef van het NOS Jeugdjournaal, zegt: “Natuurlijk heeft zijn leeftijd niet de doorslag gegeven. Hij breekt door het scherm, heeft een vrolijke en enthousiaste uitstraling en is vooral journalist, zoals uit zijn cv blijkt.”

We stellen hoge eisen en het vinden van een nieuw gezicht is dus altijd een spannende en tijdrovende klus. Robbie past precies in het profiel. Ik ben blij dat we het team nu weer compleet hebben.

Kammeijer vult het huidige team van Jeugdjournaalpresentatoren aan, dat bestaat uit Joris Marseille, Milouska Meulens, Siham Raijoul, Nick Renooij en Tamara Seur.

Het NOS Jeugdjournaal is dagelijks te zien om 18.45 uur op NPO Zapp. Doordeweeks is er ook een ochtenduitzending om 08.45 uur (niet in de zomervakantie).

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen