Filemon Wesselink: ‘Tv mooier dan radio’

Foto: Fred de Groot

Filemon Wesselink vindt tv-maken veel leuker dan radiomaken. Dat vertelt de BNN-presentator in De Telegraaf. Wesselink heeft veel ervaring met zowel radio als tv. “Radio maken is geweldig. Daar is nog ruimte om bijvoorbeeld een uur lang iemand te interviewen. Maar ik ben er tijdens de Tour de France achtergekomen dat tv maken het allermooiste is. Ik stond er met radioapparatuur en toen kwam er een renner aan die net een berg had beklommen“, zegt hij.

Toen had Wesselink weinig aan zijn microfoon. “Hij was helemaal uitgeput. Dan kun je niks vragen. Het enige wat je kunt doen, is omschrijven wat je ziet. Dan zit jij als radiomaker tussen wat je ziet en wat mensen thuis horen. Noem het maar een cliché, maar één beeld zegt dan toch meer dan duizend woorden.

Wesselink begon bij BNN op de radio. “Eigenlijk wilde ik kunstenaar worden, zat ook op de kunstacademie. Maar die wereld lag mij niet zo, alles gaat daar zo traag.”

Ik hou van dat vluchtige wat radio en tv met zich meebrengen. Je zendt het uit en het is weer weg. Een goede vriend is een succesvol kunstenaar. Die is gewoon een jaar met één project bezig. Daar ben ik te ongeduldig voor.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen