Moeder Merel Westrik kritisch over presentatie

Foto: RTL

De moeder van Merel Westrik vindt dat haar dochter iets beter op haar uitspraak moet letten tijdens de presentatie van RTL Nieuws. Dat vertelt de presentatrice zelf in een interview met Avrobode. Toch is Westrik niet ontevreden over hoe ze het doet. “Ik ben tevreden met hoe het gaat, al zijn er altijd verbeterpunten. Volgens mijn moede moet ik beter op mijn klinkers letten. En een kijker klaagde dat ik te somber ben gekleed. Ik draag inderdaad veel zwart en donkerblauw“, zegt ze.

Het is niet voor niets dat Westrik er niet zo fleurig uitziet. “Dat doe ik bewust, omdat ik vind dat mijn uiterlijk niet mag afleiden.”

Toch neemt ze alle kritiek serieus. “Binnenkort kijk ik met een deskundige een aantal uitzendingen terug om te bespreken hoe het gaat. Ik ben benieuwd wat ik te horen krijg.”

Wat ze zeker weet, is dat de samenwerking met Rick Nieman goed bevalt. “Ik leer veel van hem, hij heeft natuurlijk ontzettend veel ervaring. Vooral in het begin was hij een belangrijke steunpilaar. Hij stelde me op mijn gemak.”

Ook de nieuwe studio van RTL Nieuws vindt ze nog altijd te gek. “Modern, strak én toegankelijk. Door de grote beelden lijkt het alsof je als kijker naast de brand staat. Dat brengt het allemaal nóg dichterbij.”

Westrik vormt bij RTL Nieuws een vast duo met Nieman.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen