Spaanse politie kleedt cameraman Rob Geus uit

Foto: SBSDe Spaanse politie sommeerde een cameraman van Rob Geus om zich tot zijn onderbroek aan toe uit te kleden. Dat heeft de keurmeester laten weten op Radio 538. Geus maakte voor het SBS 6-programma Red Mijn Vakantie heimelijk opnames in een hotel, maar stuitte op een woeste directie. Zij belden de politie. “De jongen die mij undercover filmde bij het buffet, zat in de lobby. Hij is in de kraag gegrepen en meegenomen, maar dat wisten wij niet. Totdat je mensen gaat tellen“, vertelt hij.

Toen werd cameraman Erwin gemist. “Na een uur is hij vrijgelaten. Onder bedreiging van politie moest hij eigenlijk alles afgeven.

Erwin had één van de tapes verstopt. “Ik zeg altijd tegen mijn collega’s: ‘Verstop de tapes op plekken waar ze waarschijnlijk niet gevonden worden.’ Erwin had de tape in zijn boxershort gedaan. Dan denk je: dat is redelijk veilig.

Maar die agent stond met zijn wapenstok tegen hem aan en zei: ‘Laat alles maar zakken.’ Hij stond met zijn broek op de knietjes. De tape van het buffet vonden ze ook en hij had er nog één, die hij onder bedreiging moest afgeven.

Al met al is de aflevering niet verloren gegaan. “Ik heb een team met vijf mensen. Inge heeft de beelden wel. Dat is dus weer mooi. We gingen als een speer naar het hotel om te kijken of we genoeg materiaal hadden en het klopt van a tot z. Dat is fijn.

Geus heeft er een nare bijsmaak aan over gehouden. “Spanje is een heel raar land. Ik merk dit jaar dat ze een tikkie agressiever zijn. Ze dreigen gelijk. Ik ben gisteren ook weer een hotel uit gegooid.

Red Mijn Vakantie begint op 17 augustus op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen