John de Mol met poppenshow Popster

John de Mol werkt aan de unieke talentenjacht Popster, waarin alles draait om poppen. “Handpoppen, vingerpoppen, poppen op een stokje, marionetten: je kunt het zo gek niet bedenken“, meldt zijn tv-bedrijf Talpa. Er wordt gezocht naar mensen met een leuke poppenact. “Belangrijk is dat je goed nadenkt over het karakter, de mimiek en andere bijzondere uiterlijke eigenschappen die je aan je pop wilt meegeven. Want niet jij, maar jouw pop staat straks voor de jury!

Er zijn weinig regels voor de auditie. “Je mag helemaal zelf bepalen hoe en met wie je jouw act doet. Of je het alleen wilt doen, met zijn tweeën of met een hele groep, klas of club staat je helemaal vrij. Alles is mogelijk zolang het maar grappig, ontroerend of entertaining is!

Ook het soort act maakt niet uit. “Van playbacken tot live zingen, van een dansact tot een buikspreek act en van het naspelen van een videoclip of film scène tot een poppen koor. Maar ook poppen die moppen tappen, celebrities imiteren of als stand-up comedian optreden zijn meer dan welkom.”

Kandidaten maken kans op geldprijzen. De derde plek gaat er met 10.000 euro vandoor, de tweede plek krijgt 25.000 euro en de winnende act, de ’top of the poppen’, verdient maar liefst 50.000 euro.

Vermoedelijk krijgt de show een plekje op SBS 6. Een voorproefje is hier te bekijken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen