Tv-interview met 75-jarige prinses Irene

Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld is 75 jaar en heeft daarom een exclusief interview gegeven aan Blauw Bloed. Het vraaggesprek is vanavond om 18.55 uur te zien op Nederland 2. Dat heeft de EO aangekondigd. Als geen andere Oranje koos prinses Irene volgens de EO haar eigen pad. Ze vertelt in het interview onder meer over haar tijd in Canada. “Mijn allereerste natuurervaring was in Canada. We liepen naar school en ik liep aan de hand van een rechercheur“, herinnert ze zich.

Toen liepen ze langs ‘een appelboom die in bloei stond tegen een blauwe lucht. “Een helder blauwe lucht. Dat heeft me diep geraakt. Ik zou het nog zo kunnen uittekenen of schilderen. Op dat moment heb ik een soort Godsbesef gehad, als heel klein kind, van pure schoonheid… van pure waarheid.”

Behalve prinses en natuurliefhebber is Irene van Lippe-Biesterfeld ook gewoon oma van zes kleindochters. “Ik laat mijn kleinkinderen zelf de natuur ontdekken, een beetje rotzooien. Ik leg niet veel uit, het benoemen van de bloemen vind ik niet zo belangrijk.”

Ik laat ze wel de bloemen ruiken en vertel dat ze ze niet allemaal mogen plukken (lacht). Dat ze ervaren dat ze mogen zijn wie ze zijn buiten.”

 

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen