Richard Groenendijk wil geen hype zijn

Foto: Lilian van RooijRichard Groenendijk hoopt hij geen eendagsvlieg blijkt te zijn als het gaat om zijn plotselinge tv-carrière. Dat vertelt de cabaretier in VARAgids. Groenendijk is sinds kort veelvuldig te zien bij RTL in programma’s als Wie Ben Ik. “Populariteit is leuk, maar ook linke soep, omdat het als water door je handen stroomt. Ik hoop nooit een hype te worden. Ik hoop dat ik een gedegen naam word. Je moet zorgen dat je je vak beheerst. Ik ben vaak op televisie omdat ik wat kan“, zo laat hij weten.

De komediant verwacht zich te kunnen bewijzen. “Hopelijk zeggen ze over een paar jaar: ‘Richard Groenendijk, dat is een goede naam die is altijd op tijd, die kent zijn teksten.’

Hij maakt zich niet al te druk om zijn populariteit en de kans dat het vervliegt. “Ik ben helemaal niet bang, omdat het zo rustig is gegaan. Ik heb altijd geweten: het komt goed.

En op mijn 39ste dacht ik: als dit het is, is dit het. Als ik zo’n regioartiest ben die hier populairder is dan in Drenthe, dan is dat wat het is. Ik verdien hier al vijftien jaar mijn brood mee.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen