Richard Groenendijk stelt RTL 4-show uit

Foto: Lilian van RooijRichard Groenendijk heeft zijn nieuwe zaterdagavondshow voor RTL 4 uitgesteld tot volgend jaar. Dat vertelt de cabaretier in VARAgids. Groenendijk neemt gas terug op tv-gebied. “Tot aan de première van mijn theatervoorstelling in december stop ik met alle televisie – al zal ik eens per maand bij Humberto Tan aan tafel zitten, dat lukt wel – dus ook met quizzen en presentatieklussen. De zaterdagavondshow ga ik volgend jaar maken. Het wordt de Jopie Parlevliet-show.

De Rotterdamse diva Jopie Parlevliet is zijn nieuwe typetje. “Ze is de Nederlandse Dame Edna. Alleen: volkser. En: niet afzeiken. Vooral dat niet. Dat willen mensen niet meer, zoals je kunt zien aan de reacties op de toon van Johan Derksen en René van der Gijp in VI Oranje.”

Eigenlijk wilde RTL 4 al in het najaar beginnen. “Ja, maar dat wilde ik dus niet. Ik wil eerst een goed theaterprogramma. Dat is ook weer zoiets: zo’n zender biedt me de zaterdagavond aan. Het eerste programma dat ik ga doen, en het is gelijk zaterdagavondamusement.

Dat is iets wat je niet kan combineren met de voorbereidingen op een theatershow, geeft hij aan. “Meestal begin je op dinsdagmiddag om half drie, tussen Astro TV en The Bold and the Beautiful in.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen