Bekende journalisten in Kijk in de Ziel

Foto: Nick van OrmondtBekende Nederlandse journalisten als Sven Kockelmann, Clairy Polak, Frits Wester, Johan Derksen, Dominique Weesie en Evert Santegoeds worden vanaf vanavond zélf geïnterviewd in de tv-serie Kijken in de Ziel. Dat heeft de NTR laten weten. Gastheer Coen Verbraak wil meer over journalisten te weten komen. “Ik wilde een brede afspiegeling. Uit linkse en rechtse hoek, serieus en roddel, krant, radio en tv, en volgens mij zijn we daar aardig in geslaagd“, vertelt hij.

De andere journalisten die meedoen zijn Marike Stellinga, Bart Middelburg, Frits van Exter, Rob WijnbergArnold Karskens en Step Vaessen. “Het is ook een beetje kijken naar jezelf“, geeft Verbraak toe.

Volgens Verbraak is de journalistiek juist in deze digitale tijden flink in beweging. “Je merkt in de journalistiek wel een toenemend spanningsveld tussen scoringsdrang en zorgvuldigheid. De concurrentiedruk is enorm.”

Het wordt een gevarieerde serie, denkt hij. “Je kunt Evert Santegoeds van Privé, Dominique Weesie van Powned en oorlogsverslaggever Arnold Karskens absoluut niet met elkaar vergelijken. Ze zijn alle drie journalist, maar hun verantwoordelijkheden lopen mijlenver uiteen.

Het zesdelige Kijken in de Ziel begint vanavond om 21.10 uur op Nederland 2.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen