Eddy Zoëy: ‘Meer geld voor Matthijs van Nieuwkerk’

Eddy Zoëy vindt dat een grote ster als Matthijs van Nieuwkerk best wat meer geld mag verdienen. Dat vertelt de SBS 6-ster in Veronica Magazine. Zoëy vindt de Balkenende-norm bij de Publieke Omroep onzinnig. “De discussie over de Balkenende-norm zou je ook kunnen verlichten door te stellen dat de minister-president te weinig verdient. Vier ton zou bij hem passen en dat mogen Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw toch ook verdienen? Miljoenen mensen genieten van die twee.

Sowieso krijgen presentatoren vaak onderbetaald, vindt Zoëy. “Ik vind dat een presentator, net als een voetbalcoach, wat gevarengeld moet krijgen omdat hij of zij niet lang meegaat.

Het werken in de tv-wereld is volgens Zoëy risicovol. “Je moet weten wat er speelt, maar het is een snel, politiek en opportunistisch wereldje, dat is niet altijd aan mij besteed. Soms is het oneerlijk, zoals bij Nance en Margreet Spijker, die het prima deden. Het is pech als mensen klaar met je zijn.

Overigens deelt Zoëy in hetzelfde interview ook kritiek uit op Van Nieuwkerk. “Plat vinden ze niks, maar iemand als Britt Dekker wordt wel opeens het lievelingetje bij DWDD. Puur omdat alle highbrow vriendjes haar even willen uitlachen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen