‘Katja Schuurman had heel ver kunnen komen’

Foto: BNNKatja Schuurman had heel ver kunnen komen als ze zich had doorontwikkeld als actrice. Dat zegt Theodor Holman, die de scripts schreef van de films van Theo van Gogh waar Schuurman grote rollen in had, in VARAgids. Holman vindt het zonde dat Schuurman niet meer voor serieuze rollen gevraagd wordt. “Interview gaat als toneelstuk nog steeds de hele wereld over en iedere regisseur die ermee aan de slag gaat en de originele film ziet, is lovend over de prestaties van Katja.” 

Hij doelt met Interview op één van Schuurmans meest succesvolle films. “Het was een op papier al interessante combinatie: Pierre Bokma, de beste acteur van Nederland, tegenover Katja Schuurman, de bekendste soapster van Nederland. Van Gogh had haar heel bewust gecast. En ze hield ongelooflijk goed stand tegenover Bokma.”

Ik denk dat als ze van de ene rol in de andere was gedoken, bewust gekozen had voor het acteren, ze heel, heel ver had kunnen komen en zeker niet onder had gedaan voor actrices van het kaliber Carice van Houten en Monic Hendrickx.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen