Pauw en Witteman verbijsterd door Hero Brinkman

Jeroen Pauw en Paul Witteman waren verbijsterd toen Hero Brinkman er in 2010 voor koos om aan te schuiven. Dat zegt parlementair journalist van Pauw & Witteman Peter Kee in VARAgids. Brinkman kwam om te vertellen dat hij de PVV wilde democratiseren. “Een PVV’er die dat in het door Geert Wilders zo gehate Pauw & Witteman wilde verkondigen, ik kon het niet geloven. Een paar weken ervoor had hij me in vertrouwen genomen, maar ik kon het me niet voorstellen.

De PVV’er vertelde Kee dat hij al een tijd met het idee rondliep, maar moest wachten tot de kieslijst definitief was. “Zodat hij er niet meer vanaf gehaald kon worden. Heel spannend allemaal, maar dan moet iemand nog wel echt komen.

De gastheren konden het niet geloven, verklapt Kee. “Ik vertelde het twee dagen voor de uitzending aan onze presentatoren en die keken me met open mond aan; ‘en dat geloof jij, je denkt dat hij echt komt?’. Ze verklaarden me voor gek maar als het waar was zou het natuurlijk een fantastisch verhaal zijn.

Op de avond van de uitzending heb ik op de uitkijk gestaan, zou hij wel komen? En hij kwam. Niet te geloven. Een van mijn spannendste politieke momenten.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen