‘Rob Kamphues lastig om mee te werken’

De reden van het vertrek van Rob Kamphues bij KRO-NCRV is dat hij lastig is om mee te werken. Dat stelde Albert Verlinde gisteren in RTL Boulevard. Verlinde zocht uit wat er achter zijn exit zit. “We zijn er achter gekomen dat er binnen de KRO heel veel kritiek op hem was, omdat hij onmogelijk was om mee te werken. Er zijn zelfs personeelsleden binnen de KRO die gezegd hebben: ‘Luister, als die man bij het programma betrokken is, wil ik niet eens mee doen.’”

Dat was volgens Verlinde al jaren zo. “Het is heel lang onder de pet gehouden, maar er is ook nog een oude vete tussen Rob Kamphues en Tino Stuij. Die man zat vroeger bij BNN en is tegenwoordig creative director bij KRO.”

Die heeft dit ook een beetje gebruikt om te zeggen: ‘Luister, Rob, dit kan niet meer, de mensen willen niet met je werken.’”

De opvolger van Kamphues is Patrick Lodiers. “Tino Stuij is al jarenlang ontzettend goed bevriend met Patrick Lodiers. Die heeft gezegd: ‘Kom jij er lekker bij.’”

Eerder liet Jort Kelder weten niet door een deur te kunnen met Stuij. “In mijn jaren bij de KRO had ik weleens mot met Tino Stuij alias Tinosaurus. Een towering figure, zoals de Engelsen dat noemen“, zei hij in een interview.

Velen sidderden voor hem, die grote man in dat veel te kleine kantoor behangen met oorkondes en prijzen voor de programma’s die-ie gemaakt schijnt te hebben. Tino moet bukken voor het systeemplafond, dat schildert de situatie.

Ik ken die types, een groot hart onder een wijd Hawaïshirt, maar heb geen talent voor gekruip door kantoren. Alles in mij verzet zich tegen autoriteit.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen