Jeroen Pauw: ‘Pauw & Witteman minder spectaculair’

Foto: VARAPauw & Witteman is door de jaren heen veel minder spectaculair geworden. Dat zegt Jeroen Pauw in een interview met VARAgids. Na acht jaar beleeft Pauw & Witteman vanavond de allerlaatste show. “Ons programma is in de loop der jaren behoudender geworden, voorzichtiger; minder spectaculair. Dat vind ik jammer, maar als je heel scherp bent, kun je een gast ook zomaar een seizoen kwijt zijn. We moesten zelfs bij Jan Peter Balkenende op audiëntie om te zorgen dat hij weer eens kwam.

Dat soort dingen zijn vaker gebeurd. “We zijn vaker gasten periodes kwijt geraakt omdat ze het net iets te naar, te scherp of te ongemakkelijk vonden. Tja, hoe vaak kun je je dat permitteren?

Feit is dat de kijkcijfers van Pauw & Witteman sinds de komst van Humberto Tans RTL Late Night spectaculair zijn gedaald. “In december en januari was ik in Suriname. Ik hoorde bij thuiskomst van vrienden en vooral collega’s dat de Kerstbijlages vol stonden met stukken over de val van P&W en de bijzondere opkomst van Humberto.

Die bijlagen heeft Pauw niet nagelezen. “Ik ga dat dan niet opzoeken. Ik weet meestal wat we goed doen, en vooral ook wat we niet goed doen. Een goede recensent ziet dat ook, en schrijft dat ook op, de andere stukjesschrijvers hobbelen mee, praten na, verkneukelen zich.

Een goeie voetballer kan een ontzettend slechte wedstrijd spelen. Vast ook in het nieuwe seizoen, waarin alles zonder Paul is, en hoewel we het erg fijn hebben gehad, verheug ik mij er zeer op.

De allerlaatste Pauw & Witteman begint om 23.00 uur op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen