Maik de Boer voor alle homo’s op zoek naar God

Foto: VARAMaik de Boer doet mee aan Op Zoek Naar God voor alle homo’s in Nederland. Dat vertelt de stylist in Mikro Gids. De Boer onderzoekt in het programma, dat vanavond terugkeert voor een nieuw seizoen, of God veroordeelt dat hij praktiserend homo is. “Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor andere homoseksuelen. Ik wil mijn bekendheid niet alleen inzetten voor het beste tafeltje in een restaurant, maar ook om de emancipatie van homo’s te bevorderen“, geeft hij aan.

Tijdens zijn verblijf in het klooster mocht De Boer met niemand praten, behalve met zijn coach. “Op die momenten kon ik niet stoppen met praten. Ik wilde het helemaal niet over het geloof hebben, maar over wat mijn coach had ontbeten. ‘Maik, je moet met jezelf aan de slag’, zei hij dan. O ja.

Het programma heeft De Boer een antwoord gegeven. “Ik weet nu dat God niet oordeelt. Hoe ik dat weet? Dat mag ik niet zeggen, dan moet je maar gaan kijken.

De stilte heeft me in ieder geval veel gebracht. Laatst was ik in Barcelona. Toen ik de drukte even slecht trok, ben ik een kerk in gegaan. De geur van de kaarsen bracht me meteen terug naar de rust in het klooster. Ik kan het gevoel dus heel makkelijk oproepen.”

Op Zoek Naar God is om 21.15 uur te zien op Nederland 3.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen