Humberto Tan vreest niet voor Jeroen Pauw

Humberto Tan is niet bang voor de concurrentie met Jeroen Pauw, die Pauw & Witteman in september opvolgt met een soloprogramma. Dat heeft de presentator laten weten in De Wereld Draait Door. Pauw spreekt volgens Tan een ander publiek aan. “Eigenlijk heb ik hetzelfde bij Jeroen Pauw solo als bij Pauw & Witteman: prima, perfect. Het is anders. Ik denk dat het alternatief dat we willen bieden op de late avond hetzelfde blijft. Het is een alternatief laat op de avond.

Dat wil niet zeggen dat er geen kijkcijferstrijd is, aldus Tan. Ook hij vindt hoge kijkcijfers prettig. “Op het moment dat je meer kijkers hebt, heb je ook veel meer keuze. Dat klopt. Ik heb nu in deze maanden meer keuze dan ik in augustus of september had. Dat is een feit.”

Maar tegelijkertijd moet je je niet te veel laten afleiden door die kijkcijfers. Je moet balanceren tussen iets maken wat je heel mooi vindt en scoren“, zegt hij.

RTL saboteert de VARA-shows door hun grote sterren alleen in RTL Late Night op te laten treden. “Ik vind het wel prettig, want je hebt behoorlijk veel keuze. Ik beperk me niet tot de RTL-stal, maar ik steek dat zeker niet onder stoelen of banken.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen