Waylon niet onder indruk van concurrentie

Foto: RTLWaylon is niet heel erg onder de indruk van zijn concurrenten op het Eurovisie Songfestival. Dat zegt de zanger, die samen met Ilse DeLange ons land gaat vertegenwoordigen, in het AD. Een poppenkast, vindt Waylon het. “Ik merk dat de meeste inspiratie van YouTube is gekomen. Daar hebben sommigen echt te veel naar gekeken. Er doet een tweedehands Paul Potts mee (Alex Hirsoux uit België, red.) en een gozer die Bruno Mars nadoet (favoriet Basim uit Denemarken, red.).”

Het is volgens Waylon niet echt origineel. “Ik vind het niet nodig om hierover genuanceerd te zijn: veel van wat ik zie, vind ik gewoon poppenkast. Ik heb respect voor iedereen, maar heb weinig met die benadering.

Ilse en Waylon werden beiden afzonderlijk benaderd, vertelt zij. “Op dat moment werkten we in Nashville aan onze plaat. Aan het ontbijt hadden we het er over: hé, we zijn allebei gebeld door de TROS. Waarom doen we het niet samen?

Dat vond Waylon wel wat. “Voor mij was het snel duidelijk: als we met z’n tweeën kunnen, gaan we samen. En als Ilse niet wil, ga ik alleen. Dit is zo ongeveer het grootste muziekpodium ter wereld. Daarop wil ik heel graag optreden.

Vlak na het Songfestival verschijnt het album van de twee. Ilse: “Dan wil ik wel zeggen dat het Songfestival niet zomaar een promotiemiddel is. We hadden die plaat sowieso gemaakt, festival of niet. Onze keuze is super integer.

Het Eurovisie Songfestival wordt begin mei uitgezonden op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen