Jeroen Pauw krijgt geen zekerheid van Nederland 1

Jeroen Pauw krijgt van Nederland 1 geen zekerheid dat hij ook na december door mag met een dagelijkse late night-talkshow. Dat zegt zenderbaas Marcel Peek in NRC Handelsblad. Pauw volgt Pauw & Witteman vanaf september solo op, maar voor 2015 is het tijdslot nog aan niemand toegewezen. Toch wil Pauw het niet voor een halfjaar doen. “Natuurlijk zegt hij dat. Ik hoop ook dat zijn programma zo goed wordt dat we daarna serieus kunnen overwegen om er mee door te gaan“, zegt Peek.

Het enige wat zeker is, is dat Pauw begin in september. Gevraagd naar wat er na de winterstop gebeurt, zegt Peek: “Dat weet ik nog niet. Het nieuws is te vers. Wij staan aan het begin van de intekening voor 2015: omroepen kunnen nu hun voorstellen inleveren.

Overigens heeft Peek wel veel vertrouwen in Pauw. “Hij is misschien wel de beste talkshowhost van Nederland. Bovendien hebben redactie en omroep bewezen dat zij dit kunnen.

Peek praat ook met KRO-NCRV, die Eva Jinek op late night wil. “Ja, ik ben bekend met de ambities van KRO-NCRV voor dat tijdslot. Verder ga ik daar nu niks over zeggen. Overigens, het jaar is lang. Er hoeft niet één omroep in heel 2015 het slot te vullen. Dat gebeurt nu ook niet, zie Knevel & Van den Brink. Er is niet een titel die het hele jaar vult.

Het gaat mij primair om de beste mensen op de beste plekken. Voor mij staat vast: Nederland 1 heeft aan het einde van de avond een talkshow met aan tafel de hoofdpersonen uit het nieuws van die dag. Dat is de basis en dat blijft de basis. Gepresenteerd door de beste interviewers.

Medio juni verwacht Peek meer duidelijkheid te kunnen geven.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen