RTL 4-serie Suits verliest bijna helft kijkerspubliek

Na het forse verlies van RTL 4 op zaterdagavond, moet de tv-zender nu ook flink wat kijkers inleveren op maandagavond. De dramaserie Suits verliest bijna de helft van haar kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Suits begon twee weken geleden met een voorzichtige 962.000 kijkers om vorige week door te groeien naar 999.000 kijkers. Maar op de derde aflevering stemden maandag nog maar 578.000 mensen af, een daling van ruim 42 procent.

De advocatenserie kwam uit op een marktaandeel van 7,5 procent. Dat ligt maar liefst 58 procent onder het laatste weekgemiddelde van RTL 4.

Suits wordt elke week uitgezonden na de misdaadserie The Blacklist. Die kwam maandag uit op 919.000 kijkers, waar dat er vorige week nog bijna 1,2 miljoen waren. Dat is een daling van 23 procent.

Zowel The Blacklist als Suits kampten maandag met forsere concurrentie. De film Intouchables trok maar liefst 1,5 miljoen kijkers naar Nederland 2, dat normaal gesproken niet zo veel kijkers trekt op zondagavond.

Nederland 1 verloor tegenover Intouchables ook wat kijkers met de programma’s Radar en Spoorloos. Daarentegen kreeg SBS 6 er juist behoorlijk wat kijkers bij.

Vanwege het doorlopende verhaal lijden dramaseries over het algemeen meer onder een minder bekeken week, dan andersoortige programma’s.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen