Caroline Tensen vindt ontslag Margreet belachelijk

Caroline Tensen vindt het belachelijk dat RTL Nieuws Margreet Spijker heeft ontslagen omdat ze niet de ‘dreamgirl’ van hoofdredacteur Harm Taselaar is. Dat zegt ze vandaag in het AD. Tensen kan zich er niet in vinden. “Dat vond ik ongelofelijk, belachelijk en kwalijk. Nogal hard ook. Kennelijk is de cultuur zo. Hoe moet je die veranderen? Ik ga geen actiegroep oprichten. Daar ben ik echt te trots voor. Ooit zal het bij mij ook klaar zijn. Dan ga ik niet op mijn knieën of ik alsjeblieft door mag.

Dat ziet Tensen dan wel weer. “Geen idee wat ik ga doen. Misschien reizen of werken achter de schermen. Misschien word ik wel oma. Toen ik begon, had ik de hoop dat ik dit tot mijn 55ste zou kunnen doen. In die tijd bestond omroep MAX nog niet.

Op 31 maart werd Tensen 50. Ze valt nu dus officieel buiten de commerciële doelgroep. “Ik vind het vreselijk stoer en gaaf wat Jan Slagter heeft neergezet“, zegt ze over de baas van MAX. “Moet je kijken hoeveel mensen daarvan genieten.

Zelf werkt ze voor de NCRV. “Ook de NCRV heeft een wat oudere doelgroep en die kan ik best nog een tijdje bij mij houden. Ik ben nu zelfs bezig met het brainstormen over gasten voor twee nieuwe programma’s. Een daarvan is een human interest-programma dat in het najaar te zien zal zijn.

Wat precies, dat kan ik nog niet vertellen, wel dat het gewoon bij mij past. Het andere is gepland voor 2015. Met Eén tegen 100 dat doorloop en DNA Onbekend heb ik straks van alles wat.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen