Harry de Winter heeft geen euro over voor SBS 6

Harry de Winter heeft geen zin om te moeten betalen voor programma’s van SBS 6 die hij wil terugkijken op internet. Dat geeft de tv-maker aan in VARAgids. De Winter wilde bijvoorbeeld Utopia terugzien, wat hij een interessant project vindt. “Wat SBS 6 flikt, is dat als ik het achteraf wil zien ik er 99 eurocent voor moet betalen. Dat weiger ik. Wat ik overigens grappig vind, is dat uitgerekend SBS 6 bedenkt om mensen op tv zo’n nieuwe maatschappij te laten stichten.” 

Hij vervolgt: “SBS 6 was zo ongeveer de minst maatschappelijk betrokken zender die er bestond. Daar heeft men nu eindelijk het maatschappelijk ondernemen ontdekt.”

Zijn favoriete genre is de talkshow, maar dan wel met één presentator. “Waar ik niet van hou, is duopresentatie, zoals bij Pauw & Witteman. Zowel Paul als Jeroen zijn beter als ze apart fungeren. En ik mis Clairy Polak als strenge doch rechtvaardige interviewster.

Fictie vindt hij helemaal niets. “Uitzondering is Breaking Bad, dat is fictie plus, dat zijn zulke waanzinnige scripts. Liever kijk ik documentaires. Omdat de wereld an sich vele malen interessanter is dan wat iemand uit zijn duim kan zuigen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen