Dieuwke geloofde niet in ‘DWDD-moeheid’

Dieuwke Wynia, hoofdredacteur van De Wereld Draait Door, trok zich er niets van aan toen de VARA-talkshow anderhalf jaar geleden last had van een negatief sentiment. Dat vertelt ze in Villamedia. Opeens was de teneur dat DWDD een herhaling van zetten was geworden. “We hebben ons er nooit zoveel van aangetrokken want in de bladen praten ze elkaar na zonder zelf goed te kijken. Dat sentiment gaat met golven: de ene keer is het een negatieve golf, dan weer een positieve“, zegt ze.

Elke keer is een ander programma aan de beurt, stelt ze. “Wat me opvalt is dat Pauw en Witteman momenteel in het verdomhoekje zitten. Dan schrijven kranten dat zij continu omlaag gaan en Humberto Tan alleen maar omhoog – wat feitelijk onjuist is.”

Wynia begrijpt de kritiek op de vele terugkerende gasten. “Maar het kan soms gewoon niet. Nederland is Amerika niet. Het is maar een klein taalkundig gebied. Bovendien hebben we vaste mensen waar we niet vanaf willen. Een krant heeft toch ook vaste columnisten?

Maar, zo zegt ze: “Soms klopt het ook gewoon niet hè? Er wordt nog steeds gezegd dat Felix Rottenberg heel veel bij ons zit. Maar die zit er niet meer zo vaak. Robbert Dijkgraaf werd ook door mensen aangesproken die dachten dat hij er elke week zat. Het geheugen werkt vreemd wat dat betreft.”

Het hele artikel is te lezen in Villamedia.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen