Eva Jinek mogelijk op plek Pauw & Witteman

Foto: RTLEva Jinek krijgt mogelijk een talkshow op de plek van Pauw & Witteman. Haar omroep KRO-NCRV is erover in gesprek met zendermanager Marcel Peek van Nederland 1. Dat zegt mediadirecteur Taco Rijssemus op Volkskrant.nl. Jineks talkshow zou in januari 2015 beginnen. “Het vertrek van Paul Witteman komt niet geheel als een verrassing en we zijn daarom hierover al in overleg met de NPO. Wij willen absoluut een rol spelen in de invulling van het latenightslot“, laat Rijssemus weten. 

Het is geen geheim dat wij met Eva Jinek grootse plannen hebben; in het uiteindelijke voorstel dat wij bij de NPO in zullen dienen, speelt zij dan ook uiteraard een grote rol.”

De NPO bevestigt dat Pauw & Witteman dit najaar wordt opgevolgd door een solotalkshow met Jeroen Pauw, zoals de VARA in een persbericht meldde, maar: “Vanaf januari 2015 ligt alles weer open.

Rijssemus zegt dat de KRO-NCRV ‘een heel serieuze kandidaat’ is en sluit een rol voor Pauw uit. “We hebben niet de ambitie om een Pauw & Witteman 2 te maken. Een Pauw & Jinek is dus niet heel aannemelijk.”

Dubbelpresentatie is volgens hem wel mogelijk, maar voor het noemen van een mogelijke partner voor Jinek is het ‘nog te vroeg’.

De VARA maakte vanmorgen bekend dat Pauw & Witteman na acht jaar stopt, omdat Witteman toe is aan een nieuwe uitdaging.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen