‘Rechercheur Ria uniek in Nederland’

De nieuwe politieserie Rercheur Ria, die vanavond zijn première beleeft op SBS 6, is in Nederland uniek in zijn soort. Dat zegt acteur Manuel Broekman in Mikro Gids. Broekman is buitengewoon trots op de nieuwe dramaproductie, waarin Ellen Pieters de titelrol speelt. “Rechercheur Ria heeft een heel originele toon, die ik nog nooit in Nederland heb gezien. Daarbij is Ellen een briljant actrice, en ik ben trots dat ik met haar in deze serie kan spelen“, vertelt de jonge acteur in het weekblad.

Zijn personage Martin vormt een team met Ria. “Martin is een gedreven rechercheur, die samen met Ria een soort powerkoppel vormt. Ria is assertief en impulsief, en Martin staat naast haar als een sterke rots. Als een soort yin en yang vullen we elkaar aan.”

Ria is een behoorlijke down to earth-vrouw, legt Pieters uit in TROS Kompas. “Heel doorsnee op het eerste gezicht. Ze werkt hard en is licht chaotisch, met veel te veel spullen in haar tas en honderd dingen die ze tegelijk doet.”

Als alleenstaande moeder is Ria heel anders dan de vrouwelijke rechercheurs in series als Flikken Maastricht en Moordvrouw. “Iedereen denkt altijd dat Ria een beetje een dom vrouwtje is, maar ondertussen lost ze wel alle moorden op.”

Producent Johan Nijenhuis vertelt in Spits dat hij al de goedkeuring van zijn dochter heeft. “Omdat er weinig bloed en andere nare dingen te zien zijn, heeft ze al mee mogen kijken in de montage. Dat vind ik ook zo leuk aan deze serie, dat we een heel nieuw genre te pakken hebben: de gezinskrimi!

Rechercheur Ria is om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen