Ilse en Waylon niet ‘Op weg naar het Songfestival’

Foto: RTLDe kijker van de twee uur durende documentaire The Common Linnets – Calm Before The Storm hoeft vanavond geen Op Weg Naar Het Songfestival-achtig programma te verwachten. Dat zegt maker Marcel de Vré in Mikro Gids. Hun voorgangers als Sieneke Peeters deelden hun voorbereidingen in Op Weg Naar Het Songfestival, maar Ilse DeLange en Waylon pakken het anders aan. “Het moest vooral geen soapachtige ‘op weg naar het Songfestival’-film worden“, zegt De Vré.

Het gaat volgens De Vré dieper dan dat. “Ik richt me op hun gevoelens en emoties bij de muziek die ze maken, laat zien hoe soepel ze samenwerken en toon hun gedeelde liefde voor countrymuziek.”

De Vré volgde The Common Linnets ook bij DWDD, de opnames voor hun Songfestival-filmpje en opnamesessies. “Je kunt het zien als hun roadtrip naar Kopenhagen, gemaakt volgens het fly on the wall-principe.

Je bent er wel bij, maar je hebt nergens het gevoel dat de hoofdpersonen daarmee bezig zijn. Je kijkt over hun schouders mee terwijl ze hun gang gaan“, legt hij uit.

De twee gaan volgende maand presteren in Kopenhagen, verwacht hij. “Nederland beseft volgens mij niet hoe goed ze zijn, hoe ongekend muzikaal. Ik verwacht dat ze hoog eindigen; dat liedje zit zó goed in elkaar. Het is hoe dan ook een blijvertje.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen