Johan Nijenhuis: ‘Te veel seks in Ibiza-serie’

Foto: RTLDe SBS 6-serie Verliefd op Ibiza is geflopt, omdat er te veel seks in zat en er te veel hoofdrollen waren. Dat zegt producent Johan Nijenhuis, die vanavond bij dezelfde zender in de herkansing gaat metRechercheur Ria, in Spits. Ibiza mislukte grandioos op de zaterdag van SBS. “Toen we aan Ibiza begonnen, vonden we het heel mooi dat we vooraan in de frontlinie mochten staan, de zaterdagavond! Maar al snel beseften we: vooraan ben je ook kanonnenvoer.” 

Het tijdstip was niet ideaal, denkt hij nu. “Het tijdslot was moeilijk, maar ook in de serie zelf hadden we dingen anders moeten doen. Er zaten net teveel seksgrappen in voor een serie die om 20:00 uur op zaterdag geprogrammeerd staat.

Maar ook inhoudelijk was het niet helemaal goed. “Achteraf gezien hadden we in Ibiza teveel hoofdrollen. Het was daardoor moeilijk te volgen.

Wat hij daarvan heeft geleerd, heeft Nijenhuis meegenomen bij Rechercheur Ria. “Nu hebben we zoiets van: we hebben vier hoofdpersonages en laten we daar nu voor durven kiezen. In de Spaanse versie zaten nog wel wat bijrollen, maar die hebben wij dus geschrapt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen