‘Pestprogramma Arie Boomsma vertonen op school’

De thema-avond Dag Tegen Pesten met Arie Boomsma en Sophie Hilbrand, die dinsdag 467.000 kijkers trok, moet worden vertoond op scholen. Dat vindt Shownieuws-gezicht Maurice Wijnen, heeft hij laten weten op SBS 6. Het zou volgens Wijnen een goede zaak zijn. “Ik hoop dat scholen de komende dagen dit programma in de les laten zien, omdat je toch vaak het idee hebt bij dit soort thema-uitzendingen dat de mensen die het eigenlijk zouden moeten zien, er niet naar kijken.”

Pesters kijken er niet naar, denkt Wijnen. “De slachtoffers kijken hiernaar, omdat ze daardoor eindelijk het gevoel krijgen dat ze niet alleen staan. Maar het zou verplicht op scholen getoond moeten worden, om iedereen met de neus op de feiten te drukken over hoe dit uit de hand aan het lopen is.”

Er werd ook een experiment gedaan waarbij kinderen met een oortje in de straat op werden gestuurd om te gaan pesten. “Toen zeiden ze: ‘Maak iemand uit voor iets en kijk of de omgeving erop reageert.’ Die werd nooit geholpen“, aldus Shownieuws-collega Patty Brard. “Dat experiment vond ik eigenlijk niet zo ver af liggen van de verborgen camera van Project P met Johnny de Mol.”

Afgezien van het ethische vraagstuk, vind ik het vooral een heel goede zaak dat dit zo veel aandacht krijgt op tv“, besluit Wijnen.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen