Bake My Day-jurylid kritisch over Heel Holland Bakt

Foto: RTLVicky Littlejohn, jurylid van de dagelijkse bakwedstrijd Bake My Day op Net5, vindt dat de MAX-hit Heel Holland Bakt met Martine Bijl wat steken heeft laten weten. Dat vertelt ze in Mikro Gids. Bake My Day pakt op wat MAX heeft laten liggen, stelt ze. “Er is bij ons meer aandacht voor vaktechnische aspecten, waar je als kijker iets van opsteekt. Heel Holland Bakt is een prachtig gemaakt en geschoten programma, maar ik miste soms een stuk uitleg over het waarom van een techniek.

Volgens Littlejohn zijn er wel meer verschillen met het kijkcijfersucces van Martine Bijl. “Onze kandidaten zijn gemiddeld jonger. Daarbij komen bij ons het wedstrijdelement en de tijdsdruk meer aan bod. De kandidaten moeten elke dag presteren, anders vallen ze af.”

Bovendien is Bake My Day kritischer, stelt ze. “Voor mij is een gebakje geslaagd als het verschillende texturen heeft. Alleen een gebakje van bavaroise is niet spannend. Pas als er een crémeuxtje of een compotje in zit, gebeurt er wat in je mond.”

Bake My Day trekt ongeveer 200.000 kijkers. Heel Holland Bakt deed het ongeveer zes keer zo goed.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen