Ook Arie Boomsma tegen pestshow RTL 5

Foto: Nick van OrmondtArie Boomsma, vanavond op tv met het programma Dag Tegen Pesten, is net als veel andere Nederlanders tegen het nieuwe pestprogramma Project P op RTL 5. Dat vertelt hij in een interview met Spits. Het stiekem filmen van pestkoppen in school en die beelden uitzenden op tv, is volgens Boomsma niet het juiste medicijn. “Ik zou zelf niet met jongeren van die leeftijd met verborgen camera’s gaan werken, in de echte situatie. Je sleurt mensen erbij, vind ik“, aldus de bekende presentator.

Producent Skyhigh is bedolven onder kritiek. “Vooropgesteld wil ik zeggen dat ik over het algemeen niets dan lof heb voor Sky High. Ik werk zelf met deze producent samen voor programma’s als Hij Is Een Zij en Uit De Kast, en ik kies juist voor die partij omdat ze daar zo integer werken“, zegt Boomsma.

Boomsma vertrouwt de producent. “Ik twijfel dan ook geen moment aan de intenties van deze producent, maar ik zou zelf niet voor deze vorm hebben gekozen.

Misschien heiligt het doel de middelen – dat weet ik niet want ik heb het niet gezien -, maar ik zou een andere vorm hebben gekozen.

Dag Tegen Pesten is om 21.00 uur te zien op Nederland 3.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen