RTL Nieuws sluit schrappen late nieuws niet uit

Foto: Nick van OrmondtHarm Taselaar, de hoofdredacteur van RTL Nieuws, sluit niet uit dat de late nieuwsuitzending in de toekomst wordt geschrapt. Dat heeft hij laten weten in het Radio 1-programma De Perstribune van MAX. Het Vlaamse VTM schrapte in 2011 het late nieuws, ‘omdat de behoeftes van de moderne nieuwsconsument zijn gewijzigd’. Dat begrijpt Taselaar. “Ik sluit niet uit dat ooit in de toekomst, omdat nieuws dan echt 24 uur is, zo’n laat nieuws of laat Journaal niet meer nodig is“, zegt de nieuwsbaas.

Voor nu is dat volgens Taselaar niet aan de orde. “Ik vind het wel fijn dat wij nog wel een laat nieuws hebben, omdat je daarin ook dingen hebt die ook in het ontbijtnieuws terechtkomen. Die producties van nieuwsitems hebben we sowieso nodig en zo veel extra geld kost het nou ook niet. Ik vind het toch wel belangrijk dat je je kan afmelden, zal ik maar zeggen.”

Bovendien gaat het nu een stuk beter met het late nieuws, voegt Taselaar toe. “Omdat RTL Late Night het zo goed doet, zie je ook dat er meer kijkers zijn voor het late nieuws. Daar zijn we heel blij mee.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen