‘Margreet Spijker niet weg vanwege leeftijd’

Foto: RTLHet ontslag van Margreet Spijker (49) bij RTL Nieuws heeft niets te maken met haar leeftijd. Dat heeft hoofdredacteur Harm Taselaar laten weten in het Radio 1-programma De Perstribune van MAX. Taselaar begrijpt niets van de commotie. “Ik heb met Margreet nog nooit over haar leeftijd gepraat. Dat heeft geen seconde gespeeld. Bovendien is Margreet een zeer mooie vrouw en bovendien vind ik Margreet ontzettend aardig. Dat zijn aspecten die geen enkele rol hebben gespeeld.”

Veel prominenten stellen dat RTL Nieuws aan seksediscriminatie doet. Zo vroeg Elsemieke Havenga zich publiekelijk af waarom de vrouwen wel weg moeten en de mannen niet. “Toevallig sprak ik Elsemieke bij de bakker. Ze zei: ‘Mijn woorden zijn volledig verdraaid.’

Het is zoals het is, aldus Taselaar. “Het is hetzelfde als een bondscoach die overweegt Wesley Sneijder niet mee te nemen. Af en toe past iemand wat beter in je ideale elftal. Dat gebeurt. Is dat vervelend? Ja, dat is heel vervelend.

Dat er zo veel boosheid om haar vertrek was, begrijpt hij. “Presentatoren zijn vrienden in de huiskamer. Als dat op zo’n manier verandert, vinden mensen dat naar en dat begrijp ik heel goed.

Jan de Hoop stelde dat Spijker de beste nieuwslezeres van Nederland is en Roelof Hemmen betreurt het vertrek van zijn nieuwspartner. Maar, zo zegt Taselaar: “Dat is dan voor Jan de Hoop. Bij mijn weten is er geen opstand uitgebroken op de redactie. Wij hebben zo’n mondige redactie, dat als de redactie in meerderheid had gevonden dat dit schandalig was en geen grond had, dat ze massaal bij mij langs waren gekomen.

Over de echte reden van Spijkers vertrek wil Taselaar niets zeggen. “Ik heb met Margreet afgesproken daar niets over te zeggen“, aldus de nieuwsbaas. Dat zij wel uitgebreid haar verhaal deed in RTL Late Night verandert daar niets aan: “Dat is haar verantwoordelijkheid. Ik houd me graag aan de afspraken.

Op de suggestie dat er dan kennelijk sprake was van een personeelsconflict tussen Taselaar en een van zijn nieuwslezers, zegt hij: “Zo is het.

Spijker heeft het idee dat ze het veld moest ruimen, omdat zij niet Taselaars ‘dreamgirl’ was, zo vertelde ze in RTL Late Night.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen