Peter R. de Vries kan niet tegen kritiek

Foto: SBSPeter R. de Vries kan niet tegen kritiek. Dat bekent de tv-maker in een interview met TROS Kompas. Op de vraag of De Vries tegen kritiek kan, reageert hij klip en klaar: “Nee. Dat komt, denk ik, doordat ik alles wat ik doe goed overdenk. Ik ben niet impulsief, doe veel research en maak bewuste keuzes in mijn werk. Als iemand je daarop bekritiseert, kan ik dat als onheus of onterecht ervaren. In alle arrogantie: ik denk dat er in Nederland geen vijf mensen zijn die zo veel van misdaad weten als ik.”

Dat maakt De Vries een deskundige. “Als er dan met groot gemak over je wordt geschreven dat je een egotripper bent of alles voor de kijkcijfers doet, denk ik: jongens, jullie kennen me helemaal niet en weten niet wat me beweegt. Dat vind ik weleens frustrerend.”

Tijdens zijn gelijknamige misdaadprogramma op SBS 6 was De Vries wel kritisch tegen zijn medewerkers. “Ik kon confronterend zijn en zeggen: ‘Doe het maar over.’ Ik kan ook knap korzelig worden als mensen om me heen traag van begrip zijn.”

Ik moet misschien leren iets meer rekening te houden met hoe een ander iets ziet of ervaart. Al erkennen mijn oud-werknemers achteraf allemaal dat ze er toch wel veel van hebben opgestoken.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen