Jan Jaap hoopt dat Tonight Show deuren opent

Foto: Leendert JansenJan Jaap van der Wal hoopt dat het naar Nederland halen van de Amerikaanse Tonight Show met Jimmy Fallon de deuren opent voor een programma in dit genre van eigen bodem. Dat zei de komediant gisteren in Pauw & Witteman. Van der Wal, dat met programma’s als Comedy Live en Panache meerdere pogingen deed, heeft nog steeds de ambitie. “Heel erg. Alleen de aankoop van deze show is goedkoper dan om het zelf te doen“, zei hij, ook wijzend naar de bezuinigingen.

Dolgraag zou Van der Wal zelf een dagelijks programma op de late avond van Nederland 3 maken. “Ik heb nog steeds die ambitie. Het is fijn dat er op Nederland 3 nu ruimte wordt gemaakt voor eerste een Amerikaanse talkshow. Arjen Lubach gaat ook in het najaar zoiets doen voor de VPRO. Wie weet dat het de deuren opent voor meer.”

De reden dat de NPO het nu aankoopt, is omdat ze jonge mensen willen bereiken. Blijkbaar ligt daar een soort behoefte en gat.”

The Tonight Show is vanaf volgende maand dagelijks om 23.00 uur te zien op Nederland 3. “Maar de beste fragmenten zie je toch al op YouTube.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen